nieuws

Wat is dierfysiotherapie?

Dierfysiotherapie richt zich op de behandeling en begeleiding van dieren bij zowel acute als chronische klachten. Daarnaast is de dierenfysiotherapeut betrokken bij de revalidatie na een trauma, periode van minder fysieke belasting of operatieve ingreep. De fysiotherapeut werkt ook preventief, bijvoorbeeld bij sporthonden. Bij oudere honden helpt de fysiotherapeut om de fysieke achteruitgang te vertragen door terugkerende behandelingen en adviezen.

De fysiotherapeut behandelt op verwijzing van een dierenarts. De dierenarts stelt de diagnose en zal soms al samen met u een behandeldoel hebben geformuleerd. Bent u echter nog niet bij de dierenarts geweest, dan zal de dierfysiotherapeut direct na de behandeling contact opnemen met uw dierenarts.

De behandelingen fysiotherapie bestaan onder andere uit oefentherapie, mobilisaties en massage. Naast de behandelingen zullen adviezen gegeven worden om het herstel te bevorderen. Ook worden er regelmatig huiswerkoefeningen mee gegeven waarmee u samen met uw dier thuis aan de slag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.