nieuws

Wat is een sportkeuring en voor wie?

Ga jij samen met jouw hond recreatief of competitief sporten en wil je zeker zijn dat jouw hond de fysieke belasting aan kan? Maak dan een afspraak voor een sportkeuring.

Tijdens de sportkeuring wordt jouw hond helemaal onderzocht. Tijdens het onderzoek wordt de beweeglijkheid van alle gewrichten nagekeken en worden de spieren onderzocht op tonus (spierspanning), lengte en kracht. Het evenwicht van de hond wordt ook globaal in beeld gebracht. Beginnende blessures worden vroegtijdig opgespoord.

Indien nodig vormen een behandeling chiropractie en dierfysiotherapie een onderdeel van de sportkeuring. Huiswerk-oefeningen en sport advies worden ook meegegeven.

Komt mijn hond in aanmerking voor een sportkeuring?
Het antwoord is vaker ja dan gedacht. Ook als jouw hond een keer per week deelneemt aan behendigheidstraining is het belangrijk om je hond te laten controleren. Een vastgelopen beweging kan namelijk gevolgen hebben in het hele lichaam.

Traint jouw hond aan de fiets, doen jullie aan canicross, of maken jullie vaak lange boswandelingen? Ook dan is een sportkeuring voor jouw hond een goede aanvulling op een gezond leven.

Neemt jouw hond deel aan hondententoonstellingen, ook dan is een sportkeuring belangrijk en zal bijdragen aan een verbeterde prestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.